Planeringen är i full gång!

Takarna bara flyger omkring i huvudet, gotlands, finnull, suffolk eller dorper? Det är frågan, kan man kankse ta ett av varje. Det är så svårt att ta beslut i bland. Det är tur jag har hela vintern på mig innan jag verkligen måste bestämma mig. 
Först var jag helt säker på gotlandsfår sen på finull och nu är tankarna åter igen på gotlandsfåret. Sen älskar jag ju den ras vi haft suffolk men de tillkommer ju några nackdelar med dem. Det snurrar runt. Och ja jag vet jag ligger långt före i tankarna men nu vill jag verkligen hitta rätt. Jag vill ha rätt ras från rätt avseldjur och allt ska ske på rätt sätt. Jag ska veta vad jag håller på med och vara med på vad som sker, inte stå bakom någon annan och inte ha någon som helst kunskap om någonting. 
Nu har jag lite erfarenhet och jag har läst väldigt mycket litteratur, många googlessökningar har det blivit och artiklar på nätet har passerat min vy de senaste året. Men jag känner mig långt ifrån erfaren och är så törstig efter mer kunskap mer erfarenhet och vill lära mig så mycket jag bara kan. 
Jag vill åka och se på andra fårgårdar och se hur de har löst stallet och betet och på lite tips med sådant man inte har sett själv. Allt jag kan har jag lärt mig själv genom intensivt letande, nu skulle jag vilja prata och diskutera med de som verkligen kan. Det är ju alltid lättare när man har något att relatera till själv.
 
Går ju att jämföra med mitt dagliga jobb som anestesisjuksköterksa, när jag gick utbildningen kände jag flera gånger att jag inte förstod vad de pratade om på föreläsningarn då jag aldrig hade varit i en operationssal som personal innan och hade verkligen inget att relatera faktan man fick till sig. Har sagt flertalet gånger att nu efter 1 års praktiskt arbete skulle vilja gå om och lyssna på de där föreläsningarna som jag nog satt som en fågelholk på. Även där vill jag lära mig mer och vill så gärna gå vidarekurser och suga till mig kunskap. 
Är nog en sådan människa som vill lära mig mer hela tiden. 
Det vll jag även med får, jag vill lära mig allt!!!! 
 
Så denna vinter har vi inga får, inte i stallet i varje fall men i huvudet finns de hela tiden. 
 
 
Här är Alice och ett litet lamm från i våras.