Kan det inte bara få bli vår!!!!

Känns snart som det enda jag skriver om är sjuka barn, men det är så vardagen ser ut hos oss just nu. Jag orkar ingenting, huset är i total kaos, tvättkorgen är åter igen på väg att svämma över massor med ren tvätt som måste vikas och en ständig påminnelse om att jag inte har en aning om vad jag ska ställa på bordet i matväg....Detta låter som en väldigt bra måndagmorgon eller inte. Kan inte förstå att barnen inte kan få vara friska lite mer än en vecka i taget. Nu är det feber som härjar igen, Alice har kräkts i helgen (även jag) dock bara en gång men vad står då den kräkningen för??? Även jag en kräkning! ingen annan. Det är lite konstigt detta. 
till på råga på allt verkar det även som om fåren är sjuka, sjukalund skulle gården kunna heta i fortsättningen. vi avmaskade fåren innan betessläpp men så såg vi att en av tackorna helt plötsligt hade en påse under hakan, ormbett var min första tanke då hon såg väldigt svullen ut. Men efter lite googlande (tack och lov för att googel finns) kändes det mer trorligt att det var den stora magmasken som lurar... inte roligt då det kan ta dö på tackorna och lammen illa kvickt. De äldre tackorna klarar tydligen av denna mask bättre och kan vara bärare utan symtom och bara sprida smittan vidare. Nu när vi har fem ungtackor har väl de inte hunnit få det försvaret ännu. Om jag har förstått det rätt så är det därför de kan vara smittade. Det avmaskningsmedlet vi använde täckte ju såklart inte denna lilla rackare så vi fick ta kontakt med veterinär som skrev ut ett stakare medel. 
Innan vi avmaskade dem kändes det även relevant att ta träckprov på dem för att försöka få svar på om det är mask som spökar. När man går där i hagen och ska ha färskt bajs varför kommer det sig då att inte någon bajsar? Annars bajasar de hela tiden, efter lite vankande lyckades vi dock fånga upp bajs från tre tackor. Det var lite otydligt i informationen hur många tackor man skulle ta ifrån men nu tog vi tre individprover som labbet sedan får samla ihop till en samlingsprov. Hoppas verkligen det blev rätt och i rätt mängd. Annars vet vi väl hur vi ska göra nästa gång. Nu var jag ju tvungen att handla snabbt och fixa med proverna innan avmaskningen så jag inte ville vänta med det. 
Så nu hoppas jag att de är botade, problemet är väl bara att de redan har gått omkring i hagarna men vi får ta fler prover sen och fundera på hur vi ska göra för att de inte ska bli smittande igen. 
Fy för mask i magen.
Skönt att det inte är barnen som har mask i magen i alla fall. Men på tal om magen så är Nils lustig i magen och har varit det en tid nu. Han får ljust gul avföring som är stundom hård och stundom lös och liksom lite jäsande och denna lukt. Blä säger jag bara den riktigt stinker!! Han bajsar även lite oftare än vanligt, ibland 3 gånger på en dag fast ibland bara 1 gång. innan han bajsar säger han även att det gör ont i magen, men innan har jag tolkat det mer som om han faktigt är bajsnödig. Hoppas det är övergående och att det bara är efter alla dessa sjukdomar som magen har svårt att anpassa sig och komma i rätt lag. Nils har dock ingen feber ;)
Nä jag tror och måste hoppas på att våren är svaret på allt. Ge oss lite sol och värme så löser sig allt.