När dagis har stängt

När dagis har stängt så passar man på att ta semester och varför inte slå till med två dagar istället för en. Så tänkte jag i varje fall. Dels för att dagis är stängt och för att Richard inte är hemma så kändes det ganska bra att ta ytterligare en dag för att hinna med allt som ska göras och för att grabbarna inte skulle få så många dagar på dagis då de blir sååååå långa när jag både ska lämna och hämta. Och vilken dag vi haft, starten var kall med 8 minusgrader men solen strålade från en blå himmel så snart visade termometern några plusgrader och det luktar vår i luften. Att man fyller på med energi dessa dagar. 
 
 
Vad som inte gjorde dagen sämre var att Erik och Olle kom förbi för att skota lite timmer. Grabbarna blev helt överförtjusta och förmiddgen bestod sedan av lek och full fart. Detta med skogsmaskiner och grabbarna är helt otroligt, de kan stå och titta, sitta och titta ja de är aldrig så stilla och gör precis vad jag säger när det är en maskin som kör förbi. De blir helt lyriska. 
Grabbarna fick följa med och mata fåren och sedan tog vi oss en sväng upp till gärdet med fyrhjulingen vilket även det uppskattades. Vi kollade till där vi eldade ris i fredags eftersom det fortfarande ligger och pyr. Helt otroligt hur länge det är varmt. Man förstår verkligen att elda när det är torrt är inget att rekomendera. Med tanke på hur mycket ris vi har att elda hoppas jag verkligen vi hinner innan värmen slår till. 
 
Det blev så klart även lite bus i skogen inna vi åkte tillbaka igen. En ihålig stubbe blev väldigt rolig och sysselsatte dem alla fyra. Det var väldigt spännande och de var sugna på att se vad som skulle hända om vatten skulle åka igenom. Det får vi nog testa en annan dag. De funderades även på hur detta hål hade uppstått och varför. Vi hittade ätna grankottar som ekorrarna hade festat på och det klättrades på stenar och stubbar.
 
 
Efter skogsäventyret åkte vi hem igen och fixade ett pannkakskalas och det var ett gäng hungriga vargar jag hade vid middagsbordet . Den ena efter den andra slank ner på de alla fyra. Det känns så lyxigt att få vara hemma en helt vanlig måndag och bara mysa och känna att man hinner med. 
 
Victor bestämde sig även idag för att han nog skulle prova sin cykel igen, Hugo kan cykla sedan länge och Victor kunde cykla i somras men hade svårt för att starta och stanna varför han inte tyckte det var så roligt. Han har kört på sin balanscykel och varit väldigt nöjd med den. Men så idag ville han prova och han bara satt upp sig och cyklade iväg. Han blev så glad och stolt över sig själv att han bara cyklade och cyklade. Till slut var han till och med andfådd men med ett leende som gick från öra till öra och flera gånger sa han "oh vad det är kul att cykla" Det är så kul att se de ögonen som utstrålar stolthet och glädje. 
Säger igen vilken dag!!!!