Du ska inte pilla in en kärna i näsan....

Vad är det med barn och att pilla in saker i näsan egentligen? Nyfikna som attan ska allt testas och undersökas. Denna gången var det Victors tur som stoppade in en popcornkärna i näsan. Vi hade precis avslutat fredagsmiddagen och grabbarna fick var sin kopp med popcorn innan det var dags för läggdags när vi hör Victor gråta och säga att han har en kärna i näsan. Trodde först han skämtade men han var helt förtvivland så vi ut på toaletten och skulle se i ljuset, men jag kunde inte känna någon och heller inte se någon kärna var jag tänkte att den nog aldrig hade kommit in. Men Victor fräste och nös om vartannat och jag kände att om det verkligen var en kärna i näsan skulle den ju faktiskt kunna åka bakåt och ner i luftvägarna.
Och med tanke på att han nös så fruktansvärt kändes det verkligen som om det skulle kunna vara en kärna i näsan så jag ringde sjukvårdsrådgivningen bara för att höra vad de skulle säga och svaret var just vad jag trodde. Åk direkt in till akuten för den måste bort!!! 
 
Och nu kom det där tillfället vi inte alls var sugna på, fredag kväll och både Richard och jag hade tagit var sitt glas vin.... Nu var det ju inte akutnödläge så vi kunde ringa efter skjuts. Som tur var kunde Tidde komma till vår räddning och körde in oss till akuten och var även med in till akuten där vi var mellan  22.00 och 01.00. Tack för hjälpen:)
Oturligt nog kunde de inte få ut kärnan då Victor blev väldigt ledsen varje gång de närmade sig kärnan som satt väldigt långt in varför vi fick tid dagen efter då en mer erfaren läkare kunde närvara och vi skulle testa att ge Victor lustgas. Fick lugnade besked om att kärnan satt så väl fast att det var en omöjlighet att den skulle åka bakåt. Så hem sent på natten och tillbaka på förmiddagen efter. 
På lördagen var vi åter igen på akuten för nya försök. Först ville de förska utan lustgas och det försöket var verkligen nära att de lyckades då Victor var helt med på noterna och när de precis skulle gripa tag om kärnan drog Victor undan. Det krävs att han skulle sitta helt stilla för att inte orsaka mer skada än nytta. 
Så lustgas på och Victor andades på bra men inget hände... Vet inte vad han är gjord av men lustgas var inget som tog på honom. Han satt upp och andades i säkert 15 min utan att vilja lägga sig ner... så då var det dags för nästa lugnade medicin. Så en dusch i näsan och 20 minuter senare sov han. Nu kändes det hoppfullt. Jag kunde lägga Victor till rätta och de fick titta i näsan men när de kom i närheten av kärnan kände han det direkt och vaknade och var ledsen. Så fort de lämnade näsan så sov han igen. Men de fick inte röra näsan....
 
Med tanke på att han måste vara helt stilla så måste han nu sövas helt för att de ska kunna ta bort kärnan. Känns verkligen som en onödig sövning men ett måste. Så på tisdag ska han upp på operationsbordet för att ta bort en popcorn kärna som tar ca 1 min att ta bort.... Jag frågade varför han hade stoppat in kärnan blev svaret  "jag skulle ju se om den kom ut" Denna nyfikenhet som jag gillar med barnen är även den som gör oss mest oroliga över dem. Nyfikenheten driver dem framåt och den leder till att de hamnar i situationer som kan bli lite farliga. Men över lag är nyfikenhet en väldigt bra egenskap för nu vet han att man inte ska pilla in något i näsan :)
 
Idag har vi spenderat dagen i ett riktigt härligt väder och avslutade med att åka till Björkö för lite hundträning och mat. Tack för en helt underbar eftermiddag Christel och Magnus det är alltid lika trevligt att få komma ut till er. Ni bor ju helt fantastiskt!